Korte Films

Ik maak graag korte documentaires (al of niet in opdracht) rond thema’s als “liefde” en “familiebanden” ; waarbij op de achtergrond mijn voortdurende onderzoek naar het begrip “empathie” (en de aanwezigheid of afwezigheid daarvan) een grote rol speelt.

Els

Korte film uit 2018 over liefde en afscheid door de ogen van 90 plusster. Els vertelt over haar onverwachte ontmoeting met een “machtige vent”, die ze na haar 90ste in het verzorgingstehuis heeft ontmoet en met wie ze gedurende 3 jaar een intense liefdesrelatie kreeg. Maar ze vertelt ook over haar nog altijd aanwezige liefde voor echtgenoot Han, de vader van haar kinderen, die 15 jaar geleden overleed. Nu ze aanvoelt dat ze niet lang meer zal leven, beschrijft ze haar worsteling met eenzaamheid en hoe ze als moeder haar kinderen moet gaan loslaten.

Storm en Beer, over broederschap

Korte film uit 2019 over mijn twee zoons, Storm (20 jr) en Beer (19jr). Ze bespreken samen voor het eerst de rol die Beer’s autisme speelde toen ze nog klein waren. Beer reflecteert op de fantasie-wereld waarin hij zich als klein jongetje zo graag terug trok en Storm wil weten hoe Beer nu denkt over verbinding maken.